Telefoonnummer

0611762581

E-mail

info@praktijknymphaea.nl

Openingstijden

Uitsluitend op afspraak

Hoe ben ik op de naam van de praktijk gekomen.

Een naam verzinnen voor je praktijk, dat was wel even een dingetje. Gewoon mijn naam gebruiken vond ik maar zozo, maar wat dan? Op facebook een gefrustreerd berichtje geplaatst en zie daar, de ideeën kwamen als vanzelf. Toen er een idee kwam om de naam van een plant te gebruiken was de link snel gemaakt. Het moest wel in latijn, want de botanische namen van de planten waar de etherische oliën van gemaakt worden, hebben overal in de wereld dezelfde Latijnse naam. En zeg nu zelf, Praktijk Nymphaea klinkt toch veel leuker als Praktijk de waterlelie.

Waarom nu juist de naam Nymphaea. Allereerst omdat mijn geboorte-element water is. En daarbij kwam dat de betekenis van het woord mij ook erg aanspreekt. Er komen verschillende betekenissen naar voren als je gaat zoeken op het internet, maar wat iedere keer naar voren komt is de betekenis geheimzinnigheid, verlegenheid. Dit past wel een beetje bij de Praktijk. Het blijft toch een geheimzinnig iets, de werking van de etherische oliën. Ook rijkdom word genoemd. En dan niet in de betekenis van veel geld hebben, maar rijk zijn op geestelijk gebied. En dat is ook waar ik voor sta, je bent rijk als je vrij bent om de dingen te doen die jou gelukkig maken, en niet gedwongen wordt tot keuzes die je liever niet had gemaakt, maar die je doet om bijvoorbeeld een ander een plezier te doen of omdat je denkt dat je dat moet doen om leuk, lief of aardig of wat dan ook gevonden te worden, of om erbij te willen horen. Blijf jezelf trouw!

De witte kleur van de Europese waterlelie betekend op spiritueel gebied wijsheid, inzicht, verlichting en sereniteit. Wat ook weer goed aansluit op het voorgaande.

Ook in het groeiproces van de waterlelie zit veel symboliek: De wortels liggen in de donkere koele modderige vijver grond, De waterlelie moet hard werken om te groeien vanuit de modder, door het water naar de wateroppervlakte. Daar komt de waterlelie tenslotte tot bloei en ontvouwt zich in het volle licht. Om vervolgens in het donker weer te sluiten. Voor mij betekend dit dat je door hard werken, en niet de moed te verliezen, je kunt komen daar waar je passie en levensdoel ligt!

En ook komen bijna alle elementen in deze symbolische betekenis aan bod, zowel de aarde (solide, sterk en betrouwbaar, maar ook stug, passief en niet te vormen) als water (symbool voor gevoel en reiniging)  en uiteindelijk ook de lucht (staat voor het denken en intellectuele en voor het leven). Hoe mooi is dat! In het werk met aromatische etherische oliën zijn ook alle elementen vertegenwoordigd.

Toen ik deze naam definitief gekozen had viel me ineens iets geweldigs op! Wat blijkt nu, de naam van mijn oudste dochter betekend letterlijk Levendig Water, en de naam van mijn andere dochter is de naam van een bloem die direct verwant is aan de waterlelie. Hoe mooi kun je het hebben!! Dit was voor mij een bevestiging dat het echt deze naam moest worden.

Welke behandelingen bied ik aan.

De voornaamste behandelingen zijn de aromatherapiebehandelingen , en de complementaire zorg behandelingen.

Hoewel er een overlap is in deze behandelingen onderscheid de complementaire zorg zich door het werken met uitsluitend ‘evidence based’ interventies. Dit wil zeggen dat de interventies zich al vele malen als effectief hebben bewezen. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld het gebruik van de etherische olie Gember CO2 bij misselijkheid veroorzaakt door verschillende soorten medicijnen en/of behandelingen. Denk daarbij ook aan misselijkheid als gevolg van de noodzakelijke chemo bij de ziekte kanker. Zo heeft Lavendel zich ook bewezen als een zeer goede rustgever en als pijnstillend bij brandwonden. En kan Helicrise zeer succesvol ingezet worden bij verschillende allergische reacties of eczeem.

Zo zullen er, afhankelijk van het probleem waarom men bij mij komt, verschillende soorten interventies mogelijk zijn. Er kunnen inhalers gemaakt worden. Er kunnen zalven of oliën ingezet worden. Ook zijn er “pakkingen” mogelijk. Bijvoorbeeld als behandeling van een stijve nek. Dit zijn warme doeken die, uiteraard met een beschermende tussenlaag, op het aangedane gebied gelegd worden, al dan niet met gebruik van essentiële oliën. Zo zijn er nog meer mogelijkheden die ik graag met je bespreek. Ook geef ik hand- en voetmassages. De reden dat ik geen gehele lichaamsmassages geef is dat ik zelf artrose in mijn handen en rug heb, en deze handeling voor mij te belastend is. Maar zelfs al lijkt het een kleine interventie, het effect kan erg groot zijn.

Ook heb ik in mijn praktijk de beschikking over klankschalen, diverse muziekinstrumenten en edelstenen die, indien gewenst, ook geïntegreerd kunnen worden in de behandeling.

Tot slot is het voor mij ook mogelijk om bij mensen thuis behandelingen te geven.

Waarom een “Out of the Box” praktijk!

Mijn praktijk bestaat niet uit een saaie behandelkamer met alleen maar wat platen aan de muur en een behandeltafel en een setje oliën. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn praktijkkamer gezellig in te richten met huiselijke materialen. Edelstenen, kaarsjes, orgone creaties, wandbekleding lampjes. Ook kan er wierook gebrand of olie verdampt worden naar wens. Ook de muziekinstrumenten staan gewoon in de kamer. En ik heb geen geijkte behandelstoel, maar een gezellige elektrisch verstelbare sta-op stoel waar je heerlijk in zit tijdens de behandeling.

Dit alles om ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt in mijn praktijk en er in een rustige, goede sfeer een gedegen behandeling geboden kan worden.

Op de pagina’s op deze site ga ik verder in op de verschillende soorten behandelingen.

Ik hoop je gauw in mijn praktijk te mogen ontmoeten.

Lieve groet, Conny.

logo praktijk Nymphaea